Friday, March 9, 2012

ျပဳျပင္ထားေသာအသား လြန္ကဲစြာစားသုံးလွ်င္ သရက္ရြက္ကင္ဆာ ျဖစ္မည္

ျပဳျပင္ထားေသာအသား လြန္ကဲစြာစားသုံးလွ်င္ သရက္ရြက္ကင္ဆာ ျဖစ္မည္



သဘာဝမဟုတ္ ျပဳျပင္ထားေသာ ဝက္အူေခ်ာင္း၊ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ႏွင့္ အကင္ကဲ့သုိ႔ေသာ အစားအစာမ်ားကုိ လြန္ကဲစြာစားသုံးသူမ်ားသည္ သရက္ရြက္ ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ ရွိေၾကာင္း အေထြေထြေရာဂါကု ဆရာဝန္တစ္ဦးက ေျပာသည္။
”ဒီေခတ္မွာ စားေသာက္မႈပုံစံေတြက အရင္လုိမဟုတ္ဘဲ ေျပာင္းလဲလာတဲ့အေပၚ လူေတြရဲ႕ သက္တမ္းကလည္း ပုိတုိလာတာေတြ႕ရတယ္။ ဘယ္အစားအစာမ်ဳိးကုိမဆုိ က်က္ေအာင္ခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္တာ အေကာင္းမြန္ဆုံးပဲ။ အဆင္သင့္ စားသုံးလုိ႔ရတဲ့ အစားအစာေတြကို ကုိယ္တုိင္ခ်က္စားတာထက္ ပုိမခင္တြယ္သင့္ပါဘူး”ဟု အေထြေထြေရာဂါကု ဆရာဝန္ ေဒါက္တာစန္းေထြးကေျပာသည္။
ေလ့လာခ်က္မ်ားအရ တစ္ေန႔ကုိ ျပဳျပင္ထားသည့္ ဝက္သား၊ အမဲသား ၅ဝ ဂရမ္စားသုံးပါက သရက္ရြက္ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၁၉ ရာခုိင္ႏႈန္းျမင့္တက္လာႏုိင္ၿပီး၊ ၁ဝဝ ဂရမ္စားသုံးပါက ၃၈ ရာခုိင္ႏႈန္း အထိ ျဖစ္ပြားေစႏုိင္ေၾကာင္း ၄င္းကေျပာသည္။
”ဝက္သား၊ အမဲသားကုိ သဘာဝမဟုတ္ဘဲ နီရဲေအာင္ ယမ္းစိမ္း၊ ဓာတုဆုိးေဆးေတြနဲ႔ ျပဳျပင္ထားတဲ့အတြက္ ဒီပစၥည္းေတြရဲ႕ ဆုိးက်ဳိးအေနနဲ႔ သရက္ရြက္ ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားေစရတာပဲ။ ေဆးလိပ္ေသာက္တာကလည္း အသားစားထာထက္ပုိၿပီး သရက္ရြက္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ျမင့္တက္ေစႏုိင္တယ္” ဟု ၄င္းက ဆက္လက္ေျပာ သည္။
ကင္ဆာေရာဂါမ်ားထဲမွ သရက္ရြက္ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏႈန္းသည္ အျခားေသာျဖစ္ပြားေစႏုိင္သည့္ ရာခိုင္ႏႈန္းထက္ အျဖစ္နည္းေသာ္လည္း မျဖစ္ေအာင္ ႀကိဳတင္ကာ ကြယ္ျခင္းသည္ အေကာင္းဆုံးပင္ျဖစ္ေၾကာင္း ၄င္းက အႀကံျပဳသည္။

 

No comments:

Post a Comment